Argentijnse wijnen bij La TaperaWijnen

Argentinië is met ruim 200.000 hectare aan wijngaarden verreweg de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika.La Tapera biedt u bijvoorbeeld Chimango - Malbec 2008. Een zeer smakelijke maar ook betaalbare wijsoort die uitstekend bij uw vleesgerechten gedronken kan worden. Dit is slechts een voorbeeld van hetgeen wij u bieden, want we hebben een ruime keuze uit mooie wijnsoorten.
Argentijnse wijngaard Argentinië herbergt een wijnstreek van 220.000 hectare, hetgeen nog altijd in schril contrast staat met wijnreus Frankrijk, dat 900.000 hectare wijngaarden bezit. Maar Argentinië is onbetwist een wijnland uit de 'Nieuwe Wijn Wereld' dat sterk in opkomst is. En terecht: dit land herbergt een schat aan onbekende kwaliteitswijnen. De uitlopers van het Andesgebergte - de Cordillera - bieden uitmuntende klimatologische omstandigheden voor de productie van zuivere kwaliteitswijn. Witte en Rode wijn

Argentijnse rode wijn

Malbec
De Malbec druif is van Franse origine (Cahors), maar bleek erg goed te gedijen in Argentinië toen de druif er halverwege de negentiende eeuw naartoe werd gebracht. De Malbec werd sinds die tijd massaal verbouwd, dankzij haar zuiverheid, haar kracht en potentieel om er topwijnen van te maken.
Cabernet Sauvignon
Deze wereldburger onder de druiven bevat subtiele maar goed gedefinieerde karakteristieken, afhankelijk van de grond (terroir) waar de druif groeit. In het noordwesten van Argentinië bevat de Cabernet een indrukwekkende kleurintensiteit met diepe aroma's die doen denken aan braambessen en groene peper.
Syrah
Historisch gezien is de Syrah druif het meest als een 'blend' op de markt gebracht: gemixed met andere druivensoorten. Pas in de laatste tien jaar is deze varieteit als 'solo wijn' populairder geworden. De druif gedijt goed in gebieden met extreem veel zon-uren, zoals de Tullum vallei in San Juan en het oostelijke deel van Mendoza.

Argentijnse witte wijn

Torrontés
Argentijns enige echte eigen witte druif wordt verbouwd alle wijnregio's van het land, van Salta tot Rio Negro. Over de herkomst van deze variëteit verschillen de experts van mening, maar het staat vast dat de Mediterrane muskaatdruif aan de basis ligt.
Chardonnay
De soort op zich staat ongetwijfeld hoog op de internationale witte wijnen lijst. In Argentinië wordt de Chardonnay gewaardeerd doordat er binnen de variëteit een verscheidenheid aan wijnen verkrijgbaar is.
Sauvignon Blanc
Dit is een oude variëteit die oorspronkelijk uit de Loire Vallei in Frankrijk komt. De druif wordt bijvoorbeeld verbouwd in het noordoosten van Italie, Chili en de kustgebieden van Californië. In Argentinië was de druif lange tijd een onderschatte soort.
Las Moras
Reserve Malbec
Geweldige volle en zachte rode wijn uit Argentinië. Intens donkerrood van kleur. Fruitige geur met impressies van pruimen, bessen en hout. Elegante en volle smaak met hinten van rijp rood fruit en kruiden. Zeer lange en zachte gebalanceerde afdronk.
La Tapera biedt u een aantal smakelijke wijnen. Kijkt u voor de wijnkaart op de 'menu pagina'.